De kunst van de straat

info/contact 

info/contact

Frans van Lier

Linnaeusparkweg 77
1098 CS Amsterdam
tel. 020 6927353
fransvanlier35[@]gmail [punt] nl (ATTENTIE: notatie met [ ] vanwege phishing, dus toepassen zonder [ ] en na 35@gmail.nl. Knappe jongen die me nu nog bereikt.). 

 

Frans van Lier (1935) is journalist, schrijver, beeldend kunstenaar en liefhebber/verzamelaar van affiches vanwege de onontkoombare (artistieke) kracht van geïntegreerd beeld en tekst op fors formaat.

Behalve door het ongeschonden affiche is Van Lier (dat ben ik dus) gefascineerd door de aanblik van openbare plakplaatsen waar affiches gedeeltelijk door passanten van de muur of schutting werden afgescheurd. Hij (dus ik) fotografeerde tientallen van zulke 'decollages' waarin fragmenten van gezichten door spontane abstracties zijn omgeven. 

Daarnaast is een reeks 'recollages' ontstaan: op linnen of hout geplakte composities van gescheurde affichefragmenten. De tableaus zijn er in zeer uiteenlopende formaten. 

Tenslotte is een reeks 'ethnocollages' toegevoegd, die zijn ontstaan doordat een stapel exemplaren beschikbaar kwam van het internationale tijdschrift Tribal Art vol schitterende foto's van fenomenale plastieken uit Afrika, Oceanië, Nieuw-Guinea en Zuid-Amerika. Met geheel andere beelden zijn daaruit collages gemaakt. 

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee